Хімічний склад гарбузового насіння б’є всі рекорди за змістом таких найважливіших мікроелементів, як магній, фосфор та марганець.
Останній мікроелемент бере участь у синтезі нейромедіаторів, які відповідають за передачу нервових імпульсів у клітини. Зростання та утворення нових клітин неможливі без цієї речовини.
А у поєднанні з вітамінами групи В, С та Е така страва забезпечить швидку регенерацію тканин.
Цинк та кальцій (тільки у поєднанні з фосфором) здатні ефективно зміцнити кістковий скелет, крім того, фосфор необхідний для ущільнення зубної емалі. А за кількістю цього мікроелемента гарбузова кісточка програє лише устрицям.
У насінні велика кількість вітамінів C, Е, A та K. А насичені жирні кислоти роблять цей продукт потужною зброєю у боротьбі з багатьма захворюваннями.
Гарбузове насіння – це маленька вітамінно-мінеральна капсула, приймати яку рекомендується щодня.
Можливо це ще буде внагоді

Причини появи кон’юктивіту
Читати далі…

Спосіб рятування від зморшок на лобі
Читати далі…

❌ Ні, смартфони не треба мити! Проте необхідно їх регулярно дезінфікувати!
Читати далі…

Кашель у дитини:що робити батькам
Читати далі…

Опис хвороби-розацеа
Читати далі…

Чим шкідливий комп ‘ютер
Читати далі…

Перші ознаки сонячного удару:
Читати далі…

Лікувальні властивості кореня лопуха
Читати далі…

Як діагностувати стан здоров’я за кольором язика
Читати далі…