У Харкові планують післявоєнний економічний розвиток

Міська рада спільно з міжнародними організаціями продовжує працювати над плануванням післявоєнного відновлення та розвитку Харкова.

Наш Телеграм канал найактуальніші і найсвіжіші новини

Як повідомив на засіданні робочих груп «UN4Kharkiv» та «UN4Mykolaiv» Харківський міський голова Ігор Терехов, у місті реалізують пілотний для України проєкт


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


«Нещодавно я зустрічався з керівником ЄІБ по Україні, і він дуже високо оцінив те, що робить Європейська економічна комісія ООН з Фондом Нормана Фостера, муніципалітетом та групою архітекторів. Ми створюємо економічну модель міста. Без економічного розвитку не буде гарної архітектури. Нам треба буде багато зробити, тому з початку повномасштабної війни ми взялися за Генеральний план міста», – зазначив мер Харкова.

ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА докладніше

За його словами, до нового нового генплану внесуть збереження культурної спадщини, будівництво житла, створення зелених зон, розвиток промисловості та наукового потенціалу. Для того, щоб місто було максимально комфортним, при плануванні врахують дані соціального опитування, у якому взяли участь 17 тис. харків’ян, які висловили думку про те, якими вони бачать Харків та Україну в майбутньому.

«Розробили кілька етапів, які будуть втілені у життя за підтримки комісії ООН, банків. Нам потрібні донати. Спільна робота дасть свої плоди, і після нашої перемоги ми разом зі світовою громадськістю відродимо наше місто, відбудуємо його, і воно буде ще гарнішим та комфортнішим. Вдячний усім учасникам за титанічну працю, команді Нормана Фостера, провідним економістам», – виступив на засіданні мер Харкова.

Зазначимо, що у робочій зустрічі взяли участь представники Європейської економічної комісії ООН, Фонду Нормана Фостера, Міжнародної організації з міграції ООН, Управління ООН з координації гуманітарних питань, ПРООН Україна, UNDRR ROECA (Регіональний офіс Європи та Центральної Азії), Женевського центру міст та інших міжнародних організацій.

читайте також

0