Огірки на зиму
Складові:
огірки – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
сіль – 1,5 ст. л.;
цукор – 1 склянка;
куркума – 1/4 ч. л.;
гірчиця у зернах – 1 ст. л.;
оцет яблучний 6% – 1 ст;
перець запашний горошком – 7-8 шт.
Процес приготування:
Нарізати огірки кружальцями завтовшки близько 0,5 см.
Додати до огірків очищену цибулю, нарізану тонкими кільцями або півкільцями, всипати сіль, добре перемішати, зверху огірків поставити гніт і залишити на 3-4 години.
У каструлю влити яблучний оцет, додати цукор, запашний перець горошком, зернисту гірчицю і куркуму, перемішати. Довести маринад до кипіння, варити до розчинення цукру.
Огірки добре промити під проточною водою, дати стекти зайвої рідини. Знову довести все до кипіння, кип’ятити 1 хвилину – до зміни кольору огірків. Розмістити огірки в киплячий маринад.
Закатати, банки перевернути. Далі укутати баночки до повного остигання. Зберігати можна цю заготівлю за кімнатної температури.