БІЛЬ В СЕРЦІ

Головна Blog Серце БІЛЬ В СЕРЦІ
Выберите язык
[conveythis_switcher]

Поява болю в серці – дуже тривожний симптом, який не можна залишати без належної уваги. Серцева біль викликає підвищене занепокоєння, змушують людину зупинятися, приймати вимушені пози і шукати можливості для усунення лякаючого фізіологічного дискомфорту. Вони можуть мати локалізований характер, в невеликій зоні або розпливатися по всьому периметру грудної клітини.

Біль в серці буває різноманітною, далеко не кожен може самостійно визначити причину – тільки професійний огляд кардіолога, з проведенням необхідних діагностичних заходів, обов’язковими які є – ЕКГ і УЗД
серця, дозволяє досить точно відповісти, чому болить серце у конкретного пацієнта, і яка причина стала каталізатором проблеми.

ОСНОВНІ ПРИЧИНИ БОЛЮ В СЕРЦІ

Причин, що провокують дискомфорт і серцеву біль, можуть бути десятки і навіть сотні, ними супроводжуються такі складні захворювання як:

  • Інфаркт міокарда – виникає при закупорці судини тромбом і має серйозні довгострокові наслідки для здоров’я пацієнта;
  • Стенокардія –
    супроводжується недостатнім кровопостачанням серцевого м’яза, через наявність холестеринових відкладень на стінках судин;
  • Перикардит– гостре запалення серцевого м’яза, що виникає через інфекційні захворювання.

Незважаючи на наявність великої кількості серцевих захворювань, в переважній більшості випадків, біль пов’язана з супутніми проблемами, викликаними дисфункцією нервової, дихальної системи, проблемами з опорно-руховим апаратом, переломами, забоями ребер, захворюваннями шлунково-кишкового тракту і т.д.

СИМПТОМИ БОЛЮ В СЕРЦІ – ВІДЧУТТЯ ПАЦІЄНТА

Певний дискомфорт в області серця може з’являтися через найрізноманітніших причин, іноді не пов’язані з серцевими проблемами. Тому дуже важливо знати чіткі, пов’язані з серцем симптоми. До найпоширеніших ознак порушення нормальної функції відносять:

  1. Дискомфортні відчуття після тривалих фізичних навантажень, стресових станів – хворобливі відчуття зникають самостійно після відпочинку;
  2. Відчувається біль безпосередньо за ребрами, може супроводжуватися: болем зубів, спини рук або шиї. У деяких випадках може поєднуватися з підвищеною пітливістю, нудотою і задишкою;
  3. Інтенсивні тривалі болі з лівого боку за грудною кліткою можуть бути викликані остеохондрозом шийного та грудного відділу;
  4. Прискорене серцебиття з паралельним збільшенням дискомфорту в області серця, може викликатися панічною атакою;

Біль, що віддає в руку, є одним із класичних ознак серцевих проблем у пацієнта, вона може бути локалізована в певній ділянці або поширитися на великі зони грудної клітки.

ЯК І ДЕ БОЛИТЬ СЕРЦЕ – КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ?

Хворобливі відчуття можуть мати кілька різних форм: тупа, гостра, тягуча, колюча, що давить (серце наче стискається). Ці болі здатні мати різну інтенсивність і локалізацію, віддавати в кінцівки, викликати супутній біль в інших органах.

Самостійно визначити першопричину розвитку болю, усунути симптоматику, без проведення комплексних діагностичних процедур практично неможливо, а самолікування, може привести лише до поглиблення проблеми, яка може стати незворотною.

Після проведення реанімаційних заходів, пацієнти розміщуються в палатах з цілодобовим лікарсько-сестринським наглядом – це гарантує оперативність медичних дій в разі виникнення екстрених ситуацій, а також підвищує спокій хворих та їхніх рідних.

0