НОВИЙ АЛГОРИТМ РЕЄСТРАЦІЇ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

💁🏻‍♂️ З 14 грудня 2022 року реєстрація транспортних засобів буде за новим алгоритмом.

1️⃣ Зміни стосуються експертного дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС.

❌ Виокремлення НЕ означає скасування.
Тепер його треба проходити до того, як звертатись за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

Зазначається, що крім зручності пов’язаної з екстериторіальністю таке виокремлення ще й дозволяє у майбутньому проводити реєстрацію авто онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів – власника та покупця 📲

❗️ АЛГОРИТМ РЕЄСТРАЦІЇ транспортного засобу в Україні при купівлі-продажу авто тепер стає таким:
▫️ звертаєтеся до Експертної служби МВС та отримуєте їхній висновок про транспортний засіб;
▪️ власник та покупець або їх представники із чинним висновком звертаються до сервісного центру МВС і проводять перереєстрацію транспортного засобу (або також це можна буде зробити онлайн).

2️⃣ Ще одна важлива зміна пов’язана із тим, що МОЖНА ВІДМОВИТИСЬ ВІД ПЛАСТИКОВИХ БЛАНКІВ СВІДОЦТВА ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ТРАНСПОРТНОГО ТА ПЛАСТИКОВОГО БЛАНКУ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ. При замовленні онлайн послуги обміну посвідчення водія або онлайн послуги перереєстрації транспортного засобу можна вибрати опцію без виготовлення фізичного документу – тільки цифровий.

‼️ Тобто, в Україні цифрові документи єПосвідчення водія та єСвідоцтво про реєстрацію транспортного засобу стають не просто так само чинними, як і фізичні документи, а МОЖУТЬ БУТИ ЄДИНИМИ НАЯВНИМИ, ЯКІ ДОЗВОЛЯЮТЬ КЕРУВАТИ ТРАНСПОРТНИМ ЗАСОБОМ.

читайте також

0