Раді пропонують дозволити засудженим проходити військову службу

🏛Парламенту пропонують дозволити деяких засудженим проходити військову службу під час мобілізації. Нардепи вже зареєстрували відповідний документ (законопроект №8243).

📋У пояснювальній записці йдеться про те, що наразі передбачається можливість скасування запобіжного заходу для проходження військової служби за призовом під час мобілізації. Підозрювані чи обвинувачені у кримінальних справах можуть приєднатися до лав Сил оборони.

⚖️Проте чинне законодавство не передбачає такої можливості для засуджених, які бажають стати на захист України.

✅Автори законопроекту пропонують дозволити мобілізувати за бажанням деяких засуджених. Мова йде про засудження за корупцію, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

❗️Таким засудженим пропонують дозволити проходити військову службу, якщо їм призначили покарання у вигляді:
✔️виправних робіт;
✔️службового обмеження для військовослужбовців;
обмеження волі;
✔️позбавлення волі не більше ніж на 5 років, якщо суд, враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, дійде висновку про можливість виправдання засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням.

‼️Пропонується, що дозвіл проходити військову службу будуть видавати суди. Автори документи пропонують звільняти засуджених чи обвинувачених від покарання або ж зарахувати у строк відбування покарання часу проходження військової служби.

читайте також

0